Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FILMEK, amit érdemes megnézni

portrait.1.1580940502.jpeg

Pár pillanat szükséges a filmek betöltéséhez. 

A megható történet egy különös pár - egy kerekesszékre ítélt arisztokrata és ápolója, a külvárosi szegénynegyedben élő, börtönviselt fiatalember - őszinte barátságról, előítéletekkel leszámoló kapcsolatról szól.

                  

1939. A náci Németország. Az ország visszafojtja lélegzetét. A halálnak sohasem volt még ennyi dolga. Liesel, egy kilencéves kislány a nevelőszüleivel él a Himmel utcában. A szüleit koncentrációs táborba vitték. Liesel könyveket lop. Ez az ő története meg a Himmel utca többi lakójáé, amikor a bombák hullani kezdenek.

 

 

A bombák földjén című film: nagyon izgalmas az iraki háború szörnyűségeit mutatja be a bombaszakértők oldaláról, akiknek munkája előttünk közel sem annyira ismert, pedig jelentőségüket tekintve ugyanolyan szerves részei a hadseregnek, mint akár bármelyik mesterlövész vagy tengerészgyalogos.

 

 

A Fertőzés alapvetően katasztrófafilm, egészségügyi krimi.

 

 Igaz történet alapján készült film egy bostoni újság oknyomozó munkatársainak rendkívüli munkáját követi életük egyik legfontosabb és legizgalmasabb cikksorozatának elkészítése során.

A Boston Globe új főszerkesztőt kap (Liev Schreiber), aki arra utasítja munkatársait, hogy járjanak utána egy rég óta szőnyeg alá söpört ügynek: egy helyi pappal szembeni gyerekmolesztálási vádnak. A kis csapat (Mar Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams) elképesztő, addig minden erővel titkolt, megrázó tények nyomára jut, és egyre szenvedélyesebben követik a szálakat. Amit találnak, megrázza és megváltoztatja őket. És az újságjukat. És Bostont. És az egész világot.

Minden idők leghíresebb romantikus trilógiája. Mielőtt-trilógiájának mindegyik része a legjobb romantikus filmek között van. - Csakis ajánlani tudom.

Feltétlenül látni kell! Egyedülálló tévéfilm, amelyben epilepsziás kisfiát a hiábavaló orvosi kísérletezgetéseket követően a ketogén diétát felvonultató Johns Hopkins kórház segítségével a halál torkából hozza vissza. 

 

Mélyen megható, szívbe markoló film. Van szerelem, ami elől nem tudsz menekülni, mert magával ragad, nem enged el, nem hagy gondolkodni, testestől-lelkestől felőröl. Hatalmas pusztítást okoz a lelkedben, ennek ellenére nem tudsz ellenállni. A két ember lelki összetartozása egész életük során megmarad, bármilyen távol is sodorja őket az élet. Végakaratuk tanúskodik erről, amelyben mindketten azt kérik, hogy szerelmük kibontakozásának helyszínéről, a Madison hídról szórják szét hamvaikat. 

A szív hídjai egy igazi klasszikus darab, amit mindenkinek látnia kell.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.